© Seinäjoen Työterveys Ala-Kuljunkatu 1 B 60100 SEINÄJOKI
                                                                                                                                                                                                                       

 


© Seinäjoen Työterveys
Ala-Kuljunkatu 1 B
60100 SEINÄJOKI

p. 06 425 5355 (ajanvaraus)
f. 06 414 1751
 
etunimi.sukunimi(at)seinajoki.fi

Maatalouden työterveyshuolto

Työterveyshuolto ylläpitää ja parantaa työkykyäsi, ehkäisee työperäisiä sairauksia ja ohjaa Sinut tarvittaessa kuntoutukseen. Työterveyshenkilöstö ja maatalouden asiantuntija auttavat kehittämään tilasi työoloja ja tukevat Sinua kuntosi ylläpitämisessä. Hyvä terveys on myös tärkeä osa tilasi laatujärjestelmää.

Työterveyshuolto tukee Sinua työssä jaksamisessa. Saat halutessasi yksilöllistä apua henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Lisäksi työterveyshuolto järjestää tarvittaessa myös ryhmätoimintaa.

Työterveyshuolto neuvoo Sinua ehkäisemään ja hoitamaan työstä johtuvia selkä-, niska- ja nivelvaivoja. Tilakäynneillä ja terveystarkastuksissa työterveyshenkilöstö auttaa Sinua löytämään työtäsi helpottavia ratkaisuja. Tarvittaessa voit käyttää työfysioterapeutin asiantuntemusta työolojen kehittämisessä ja kuntoutumisessa.

Työterveyshuolto ehkäisee työperäisiä sairauksia. Hengityselinten työperäiset sairaudet kuten homepölykeuhko ja astma ovat yleisempiä maataloudessa kuin muilla toimialoilla. Työterveyshenkilöstö opastaa Sinua parantamaan työilman laatua teknisin keinoin sekä tarvittaessa käyttämään hengityksensuojaimia.

Työterveyshenkilöstö selvittää tilakäynneillä tapaturmavaaroja ja tekee ehdotuksia niiden välttämiseksi.


KUINKA TYÖTERVESYHUOLTO TOIMII?

Ota yhteys työterveyshuoltoon!

Tilakäynneillä työterveyshoitaja ja/tai -lääkäri selvittävät työolojasi yhdessä maatalouden asiantuntijan kanssa. Saat palautteen työoloistasi ja neuvoja niiden kehittämiseksi. Tilakäynti tehdään joka neljäs vuosi.

TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSET

Työterveyshuollon tekemät tilakäynnit ja työolohaastattelut ovat maatalousyrittäjille maksuttomia. Lisäksi KELA korvaa osan työterveyshuoltoosi liittyvistä matkakustannuksista. MYEL- vakuutuksen piiriin kuuluvana maatalousyrittäjänä maksat vain 40% seuraavista kustannuksista:

  • työterveyshuoltoon kuuluvat terveystarkastukset ja laboratoriokokeet
  • työterveyshuollon suosittelema ensiapuvälineistö ja EA–koulutus
  • työterveyshuollon järjestämä työkykyä ylläpitävä toiminta

Maksut ovat tuotantokustannuksina vähennyskelpoisia maatalousverotuksessa.
Työterveyshuoltoon liittyessäsi saat MATA-vakuutusmaksuusi 20%:n alennuksen. Edun saaminen edellyttää, että työterveyshuollon tilakäynti tehdään joka neljäs vuosi. Kelan maksettavien korvausten enimmäismäärät löytyy sivulta: www.kela.fi/yrittaja_maara

SAIRAANHOITO

Maatalousyrittäjillä on myös mahdollisuus tehdä sopimus yleislääkäritasoisesta sairaanhoitopalvelusta. Työterveyspainotteinen sairaanhoito on osa kokonaisvaltaista työterveyshuoltoa. KELA-korvaus sairaanhoitokäynneistä on 50 %.

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄSI - LIITY TYÖTERVEYSHUOLTOON!

Seinäjoki, Peräseinäjoki, Nurmo: työterveyshoitaja Outi Yli-Opas p. 06 425 5454
Ylistaro: työterveyshoitaja  Susanna Niiranen p. 06 425 5453
Isokyrö: työterveyshoitaja Anna-Maija Naukkarinen p. 06 425 5740
Lapua: työterveyshoitaja Raija Koivuluoma p. 06 425 5773

Haku työterveyden sivuilta: