Työntekijälle

 

Työpaikan nimetty työterveyshoitaja

Työpaikan nimetty työterveyshoitaja seuraa terveyttä ja työkykyä sekä tukee työn kuormitustilanteissa ja työpaikan olosuhteisiin liittyvissä asioissa.
Työterveyshoitaja ohjelmoi sekä toteuttaa toimintasuunnitelmien mukaiset terveystarkastukset, työpaikkakäynnit sekä työtehtävien edellyttämät rokotukset tavoitteenaan työkykyä haittaavien sairauksien tai oireiden tunnistaminen ja ennaltaehkäisy. Työterveyshoitaja arvioi sekä tukee työntekijän työ- ja toimintakykyä sekä voimavaroja. Hän ohjeistaa työhön liittyvien terveysvaarojen sekä -haittojen välttämisessä ja selvittää työntekijän mahdollista hoito- ja kuntoutustarvetta.

Terveystarkastukset tehdään pääsääntöisesti vastaanotolla työterveyden toimipisteissä, mutta työterveyshoitajan kanssa ennalta sovittuna etävastaanotto on mahdollinen.
Sähköisen asioinnin kautta nimetylle työterveyshoitajalle pystyy viestittelemään suoraan kiireettömissä asioissa ja nettiajanvarauksen kautta hänelle pystyy varaamaan puhelinajan.

Nimetyn työterveyshoitajan kiireetön chat:  www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> etäpalvelut >> kiireetön chat
Puhelinaika nettiajanvarauksella: www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> nettiajanvaraus
Ajanvaraus puhelimella (takaisinsoitto) :
06 2410 2310, ma-to klo 8-14 ja pe klo 8-13

 

Lataa terveystarkastuslomake täältä

Psykososiaalinen kuormitus-kysely

Työterveyspsykologi

Työterveyspsykologi toimii tarvittaessa työterveyslääkärin ja työterveyshoitajan pyynnöstä asiantuntijana. Työterveyspsykologi osallistuu tarvittaessa työpaikkaselvityksiin ja voi olla mukana työpaikan ongelmatilanteita käsittelevässä neuvottelussa. Hän toimii muutenkin yhteistyössä muun työterveyshuollon ja työpaikkojen kanssa.

Psykologi arvioi työn psyykkisiä ja sosiaalisia kuormitustekijöitä sekä yksilö- että työyhteisötasolla. Yksilövastaanotoilla annetaan tietoa, neuvontaa ja ohjausta. Psykologi osallistuu myös osatyökykyisen työssä selviytymisen seurantaan ja tarvittaessa työkyvyn arviointiin.

Psykologin vastaanotolle tullaan joko työterveyslääkärin tai -hoitajan lähettämänä.

Esitietolomake psykologiseen työ- ja toimintakyvyn tutkimukseen

Asiakasohje psykologiseen työ- ja toimintakyvynarvioon tulevalle

Työfysioterapeutti

Työfysioterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan tuki- ja liikuntaelinongelmissa hoidon tarpeen arvion kautta tai nettiajanvarauksella, ilman erillistä lähetettä. Suoravastaanotolla TULE-oireinen asiakas tulee lisäkoulutuksen saaneen fysioterapeutin vastaanotolle lääkärin vastaanoton sijaan. Ensikäynnille tullessa on hyvä täyttää esitietolomake.

Työfysioterapeutin vastaanottokäynti sisältää kliinisen tutkimisen, ohjauksen ja neuvonnan mm. kivun hoitoon ja omatoimiseen harjoitteluun. Vastaanotolla kiinnitetään erityistä huomiota työkyvyn ja työhön paluun tukemiseen ja arvioidaan tarvittaessa myös sairauspoissaolon tarve. Työfysioterapeutin tavoitteena on tukea työkykyä kokonaisvaltaisesti, niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Työfysioterapeutti osallistuu vajaakuntoisen työntekijän työ- ja toimintakyvyn arvioimiseen sekä työssä selviytymisen edistämiseen ja seurantaan.

Työfysioterapeutti antaa myös työkykyä edistävää neuvontaa ja ohjausta asiakkaan työpaikalla. Neuvontaa ja ohjausta annetaan yksilö- ja ryhmätasolla toimintasuunnitelman mukaisesti. Tavoitteena on edistää tuki- ja liikuntaelinten terveyttä sekä kiinnittää huomiota työergonomiaan.

Ajanvaraus puhelimella: 
06 2410 2310, ma-to klo 8-14 ja pe klo 8-13
Ajanvaraus chatissa: 
www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> etäpalvelut >> hoitajachat
Ajanvaraus netissä: 
www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> nettiajanvaraus

Esitietolomake ensikäynnille tultaessa

Työterveyden lääkäri

Työterveyden lääkäreiden vastaanotoilla tuetaan työntekijää työkyvyn ylläpitämisessä sekä arvioidaan työkykyä ja kuntoutusmahdollisuutta. Lisäksi työterveyden lääkärit pitävät työkykypainotteisia sairausvastaanottoja.

Työpaikalle nimetyn työterveyslääkärin vastaanotolle varataan aika hoidon tarpeen arvion perusteella joko puhelimessa tai hoitajan chatin kautta.
Äkillisissä sairaustapauksia varten on joka päivälle lisäksi varattu normaaleja vastaanottoaikoja lyhyempiä akuuttiaikoja, jotka annetaan hoidon tarpeen arvion perusteella puhelimessa tai chatissa kyseisenä päivänä.
Työterveyden etälääkäreiden vastaanottoaikoja on varattavissa suoraan nettiajanvarauksella asioissa, jotka eivät vaadi kliinistä tutkimusta. Esimerkiksi keuhkojen kuuntelua, poskionteloiden tutkimusta tai kehon muutosten tunnustelua ei pysty etänä hoitajamaan. Etävastaanotto tapahtuu videovastaanoton välityksellä, yhteydenotto/sähköinen asiointi -sivuston kautta.

Lääkäreiden vastaanotot tapahtuvat arkipäivisin klo 8-15

Ajanvaraus puhelimella: 06 2410 2310, ma-to klo 8-14 ja pe klo 8-13
Ajanvaraus chatissa: www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> etäpalvelut >> hoitajachat
Ajanvaraus netissä: www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> nettiajanvaraus

 

Työterveyshoitajan sairausvastaanotto

Työterveyshoitajan sairausvastaanotolla tehdään tarkennettua hoidon tarpeen arviota ja ohjausta esimerkiksi akuuteissa infektioissa sekä arvioidaan lyhytkestoisen sairauspoissaolon tarvetta.

Työterveyshoitajien sairausvastaanottoajat annetaan pääsääntöisesti hoidon tarpeen arvion perusteella chatin tai puhelimen kautta, mutta osa ajoista on varattavissa suoraan nettiajanvarauksesta.
Nettiajat on tarkoitettu lyhytkestoisten asioiden hoitoon, kuten flunssa-arviot, ompeleiden poisto tai korvahuuhtelu. Vastaanottoja on valittavissa sekä Kirkonkrannin että Lapuan toimipisteeseen.

Työterveyshoitajan sairausvastaanotot tapahtuvat arkipäivisin ma-to klo 8-14.30 ja pe 8-13.

Ajanvaraus puhelimella: 06 2410 2310, ma-to klo 8-14 ja pe klo 8-13
Ajanvaraus chatissa: www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> etäpalvelut
Ajanvaraus netissä: www.seinajoentyoterveys.fi >> yhteydenotto/ sähköinen asiointi >> nettiajanvaraus

Laboratorio ja röntgen

Laboratoriot:

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen laboratoriopalvelut toimivat lääkärin tai hoitajan tekemällä laboratoriolähetteellä ja ajanvarauksella. Laboratoriolähete tulee olla valmiina ennen yhteydenottoasi laboratorioon. Kun sinulla on lähete laboratorioon, varaa aika käyttämällä ensisijaisesti digitaalisia palveluita:

  •  https://hyvaep.terveytesi.fi/ (kansalaisen terveyspalvelu/ajanvaraus)
    • tunnistautuminen pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
  • Jos sinun ei ole mahdollista käyttää sähköisiä palveluja, niin voit varata ajan puhelimitse puh. 06 4158813 (klo 9-14).

 

Seinäjoen sote-keskus, Y-talo
Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki
avoinna ma ja ke-pe klo 7.15–15, ti klo 7.15–19.00

Ylistaron terveyspalvelukeskus, laboratorio
Västilänkuja 10, 61400 Ylistaro
ma, ke ja pe klo 7.15–12.30

Peräseinäjoen terveyspalvelukeskus, laboratorio
Keikulinkuja 1, Terästalo, 61100 Peräseinäjoki
ma ja to klo 7.15–12.00

Isonkyrön terveyspalvelukeskus, laboratorio
Härkäkiventie 36, 61500 Isokyrö
ma, ti ja to klo 7.15–12.30

Lapuan sote-keskus, laboratorio
Sairaalantie 3, 62100 Lapua
ma-pe klo 7.15–14.00

Röntgen:

Y-talon röntgen
Koskenalantie 18, 60220 Seinäjoki
Ajanvaraus työterveyden kautta p. 06 2410 2310

Lapuan terveyskeskuksen röntgen
Sairaalantie 3, 62100 Lapua
Ajanvaraus työterveyden kautta p. 06 2410 2310

Omahoidon palvelut

Voit halutessasi tehdä sähköisen, maksuttoman terveystarkastuksen, joka antaa sinulle terveystarkastusraportin omasta terveydentilastasi. Voit tarkastella mm. eliniän ennustettasi ja mahdollisia sairastumisriskejä.

Linkki sähköiseen terveystarkastukseen

Työterveyslaitos on julkaissut työkalun työkyvyn ennustamiseen. Työkalu kertoo, kuinka suuri riski työntekijällä on menettää työkykynsä seuraavan 10 vuoden sisällä. Työkalulla voi myös arvioida, miten esimerkiksi elintapojen muutokset vaikuttaisivat tuleviin terveisiin työvuosiin.

Linkki työkaluun Työkyvyn ennuste

Lomakkeet

Potilaan hoitoon ja kohteluun liittyvä muistutus

Potilaan ollessa tyytymätön saamaansa hoitoon, sen laatuun tai hoitoon liittyvään kohteluun, hän voi tehdä asiasta muistutuksen.

Potilastietorekisteriin tallennetun tiedon korjaaminen

Potilasrekisteritietojen tarkastuspyyntö

NETTIAJANVARAUS

  • – Työterveyden etälääkärin vastaanotto
  • – Työterveyshoitajan sairausvastaanotto
  • – Työfysioterapeutin vastaanotto